Crews/Vuvuzela Family

Vuvuzela Dance Crew er det grundlæggende og ældste crew. Flere af dets medlemmer har senere hen dannet deres egne søster-crews. Her kan du læse om de forskellige crews, som tilsammen udgør Vuvuzela Family.

Vuvuzela Dance Crew

Vuvuzela Dance Crew er et af Danmarks første Dancehall Crews. De startede i 2011 og har været med til at udvikle den danske scene for Dancehall ved aktivt at støtte op omkring festivaller, fester, undervisning og workshops. Crewet blev startet af Amalie Zaar og består på nuværende tidspunkt af Amalie, Elise, Cecilie, Malie, Line og Simone. Efter masser af træning, undervisning, fester og shows i både indland og udland har crewet så småt trukket sig tilbage og gjort plads til nye crews og nye tiltag – blandt andet har flere af medlemmerne af Vuvuzela Dance Crew startet nye danse crews op og Amalie Zaar rejser både Danmark og Europa rundt for at undervise i Dancehall.

Vuvuzela Dance Crew

Jinxies

Jinxies er et DHQ-crew bestående af Cece Vuvuzela og Veronica Magnani. DHQ står for ”dancehallqueen”, og er en stilart, der har fokus på numseteknikker, tricks og smidighed. De to kvinder begyndte at træne sammen i 2015 og oprettede i 2016 officielt deres crew, Jinxies. Crewet er sponsoreret af Alis DK. Siden da har de sammen optrådt i forskellige musikvideoer i både Danmark og Jamaica, blandt andet for den jamaicanske kunstner Road Elf. Derudover har de optrådt en del gange på Operaen, Christiania samt opvarmet for Busy Signal, da han i 2017 var i Danmark og give koncert. Jinxies specialiserer sig primært i dancehallqueen stilarten, og er blandt de dygtigste til dette i Danmark.

Jinxies

Kaani Crew

Kaani Crew er et helt nyt crew, som er startet af Jessica Rönn (Sverige) og Malie Jo (Danmark). Medlemmerne består af Malie, Jess, Nanu San, Olga Sh og Evelina Cikara. Da hovedkoreograferne Malie og Jess både har specialiseret sig i Dancehall, Vest Afrikansk dans samt hip hop skiller Kaani Crew sig ud ved at de eksperiementer meget med forskellige genrer af dans og musik. 

Kaani Crew

Iduna

Iduna er et nyt dancehall dansecrew bestående af 9 unge kvinder, der er udvalgt og trænet af Cece Vuvuzela. Crewet har eksisteret siden sommeren 2016. Som crew er Iduna især stærk indenfor female-genren af dancehall, herunder dancehallqueen stilarten, der har fokus på numseteknikker, tricks og smidighed. Iduna træner dog i lige så høj grad male-genren, herunder både gundances og smooth steps. Iduna har optrådt til Dancehall Madness i Pumpehuset flere gange, og crewets medlemmer har derudover en del individuelle erfaringer med både undervisning og optræden i musikvideoer og andre shows bag sig. Idunas shows og dansevideoer er hovedsageligt koreograferet af Cece Vuvuzela.

Iduna

Kazoo Crew

KAZOO CREW blev dannet som et konkurrencehold af Amalie Zaar tilbage i 2013. Hurtigt stod det dog klart at Crew´et ikke skulle være et typisk konkurrencehold, men derimod et dancehall-crew, hvor Amalie kunne videregive sin passion og viden om dancehall, og derved snarere fungere som lillesøster til det allerede eksisterende Vuvuzela DanceCrew.

Crewet består pt. af 9 piger mellem 20 og 30 år. De tager alle deres felt meget seriøst og mange af dem har derfor flere Jamaica-ture i bagagen. Medlemmer af crewet har danset for diverse kunstnere, eksempelvis RDX, Charley Black, David Jay, Pharfar, Henrik Blomme, Giia og Wafande. De optræder ofte til dancehall-fester og festivaller. Desuden stiller de op konkurrencer på et internationalt plan eks. Top Up og Dancehall Formation Master.

Kazoo Crew

Book din næste dansetime